Egy hatékony eszköz céljai eléréséhez. 

Közös adatkörnyezetben (CED – Common Data Environment) minden szereplő eléri a számára szükséges adatokat. A digitális eszközök segítik a hatékony munkavégzést. A CDE-vezérelt folyamatok biztosítják az együttműködés hatékonyságát és az ellenőrizhetőséget, igazolhatóságot. A siker záloga a szabványok és a projekt követelményrendszerének (BEP) betartása. 

Az Autodesk Construction Cloud digitális adatközpontként biztonságos elérést és folyamat-szabályozást nyújt. 

Az együttműködés a projekt életciklusának minden szakaszában elengedhetetlen. A megrendelő a BIM menedzserek segítségével ellenőrzése alatt tarthatja a tervezési és kivitelezési időszak tevékenységeinek költség és idő vonzatait egyaránt. 

„A kommunikáció egyértelműsége gyorsítja a folyamatokat.” 

 A rendszerben minden felhasználó megkaphatja a számára szükséges információkat a koncepcionális tervezéstől az üzemeltetésig, karbantartásig. 

A megvalósítás helyzetéről az Insight felületen a beépített Construction IQ szolgáltatás ad átfogó és könnyen értelmezhető képet minőségi vagy akár munkavédelemi szempontból. Az információkérések (RFI) automatizálásával felgyorsítható az elvárt reakció és a döntéshozatal. A lenti elméleti ábra egy példával mutatja meg a folyamat lépéseit és szereplőit. 

Minden szereplő számára a költséghatékonyság javítása a fennmaradásának kulcsa. Tervezhető költségekkel, digitális naplózással, egyértelmű és átlátható költség-változásokkal a célok elérhetők.   

A résztvevők élő állapotjelentést kapnak a pénzügyekkel és ütemezéssel kapcsolatban, a tetszőlegesen csoportosítható eredménykimutatások könnyen értelmezhetők. Az Autodesk Consturuction Cloud minden felhasználója profitálhat a Construction IQ nyújtotta lehetőségekből. 

A vezetői áttekintők Power BI kimutatásban is hozzáférhetők élő hivatkozásokkal a mindenkori adatokra. Így a hagyományos diagrammokat interaktívak válthatják.

A Construction IQ is folyamatosan tanul, ezzel is segítve a résztvevőket a feladatok rangsorolásában és rendszerezésében. A döntési folyamatok egyszerűsítése nagyban gyorsítja az előrehaladást. 

 A valós idejű változáskövetés az egymás utáni folyamatok összekapcsolásával teljes. A terveken létrehozott megjegyzések (Issue) vagy rajzi jelek (Markup) segítik és egyértelműsítik a kommunikációt a felek között. Minden adatcsere a felelősök és elvárt határidők megadásával válik irányítottá. Helyszíni fotók vagy digitális jegyzőkönyvek segítségével az irodai döntéshozatal is költséghatékonyabb. 

Hogyan használható a Construction IQ? 

Az Autodesk Construction Cloud – Insight felületén az első meghívást követően már elérhető a projekt-adat elemzés ezen hatékony eszköze. Lépjen be és fordítsa előnyére! 

További információért forduljon BIM tanácsadó és Ügyfélkapcsolati szakértő kollégáinkhoz!   

Kapcsolattartó:

Nikula Márió László
BIM tanácsadó