Az AGACAD csatlakozik az ARKANCE csoporthoz, a kivitelezés és gyártás digitális átalakításának európai vezetőjéhez

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Saint Denis, 2021. február 15. Az ARKANCE, a kivitelezés és gyártás digitális átalakításának gyorsan növekvő európai vezetője, a francia GROUPE MONNOYEUR leányvállalata örömmel jelenti be, hogy felvásárolta az épületinformáció-modellezési (Building Information Modeling – BIM) és -kezelési technológiákat fejlesztő litván AGACAD céget, amelynek szoftvereit 130 ország 13 000 BIM-szakembere használja.

Az ARKANCE utóbbi két évében az AGACAD-tranzakció a tizedik olyan, amelynek során egy vezető európai CAD- és BIM-technológiai vállalatot vásárolnak fel.

„Az AGACAD bizonyította, hogy képes olyan világszínvonalú, innovatív digitális technológiák fejlesztésére, amelyek új lehetőségeket és hatalmas termelékenységnövekedést kínálnak az építőipar és gyártás területén. Izgatottan várjuk, hogy a GROUPE MONNOYEUR stratégiájának megfelelően erre a szakértelemre építve a jelenlegi megoldáskínálatunkkal és azon túlmutatóan támogathassuk ügyfeleinket a digitális átalakítás során. Az ARKANCE részlegen belül az AGACAD a fejlesztési csapatot erősíti szakértelmével, és kihasználhatja európai disztribúciós hálózatunk előnyeit a megoldásai terjesztéséhez” – mondja Gregoire Arranz, az ARKANCE vezérigazgatója

„Az ARKANCE csoporthoz csatlakozva hozzáférünk azokhoz az erőforrásokhoz, amelyekkel teljesebb módon valósíthatjuk meg víziónkat: az építőipar jövőjének megformálását. Jobb szolgáltatást nyújthatunk a jelenlegi AGACAD-ügyfeleinknek is, azoknak a kis és közepes építész, tervező és kivitelező cégeknek, amelyek öt kontinensen a mi megoldásunkkal javítják versenyképességüket. A csoport keretein belül arra is lehetőségünk lesz, hogy erőteljes BIM-megoldásainkat az építőipar és gyártás jelentős nemzetközi szereplőinél is bevezethessük és támogathassuk, hiszen az ő számukra eddig egyszerűen túl kicsik voltunk. Az ARKANCE komoly sikereket tudhat maga mögött, számos európai országban jelen van. Az AGACAD csapata jelentős mértékben hozzájárulhat a csoport törekvéseihez” – mondja Donatas Aksomitas, az AGACAD vezérigazgatója.

A 30 éve alapított AGACAD már a kezdetek óta az építőipar digitális technológiáinak úttörője, amely a gyakorlati BIM-szakemberekkel összefogva a világ legnagyobb szakértői eszközválasztékát fejlesztette ki az Autodesk Revithez. 2018-ban az AGACAD az elsők között nyerte el az „AEC Industry Partner” minősítést, az Autodesk platformját kiegészítő megbízható technológiaszolgáltatóknak járó elismerést. 

Az AGACAD vezérigazgatója szerint a vállalat vezérelvei – a BIM-megoldások közös kialakítása és a BIM-fejlesztések megosztása – nem változnak. Továbbra is szorosan együttműködnek a digitális kivitelezési technológiák gyakorlott felhasználóival azon, hogy a valós projektekben jól használható munkafolyamatokat alakítsanak ki, és a szakértők tapasztalatát olyan eszközökké formálják, amelyeket az ügyfelek megvásárolhatnak.

Az AGACAD továbbra is közvetlenül szolgálja ki ügyfeleit világszerte, és gondoskodik arról, hogy az ügyfelek által nagyra értékelt támogatás és képzés ugyanolyan könnyen elérhető, figyelmes és rugalmas maradjon, hangsúlyozza Aksomitas. A vállalat emellett meglévő partnereivel, értékesítőivel és forgalmazóival is folytatja a közös munkát.

####

Az AGACAD

Az AGACAD 1991 óta működik Litvániában, a Baltikum és az EU technológiailag fejlett és informatikai szolgáltatásokban élen járó országában. Az AGACAD szakági BIM-technológiák fejlesztőjeként, CAD- és BIM-szoftverek disztribútoraként, valamint BIM-tanácsadóként és -oktatóként szolgálja ki ügyfeleit. Különösen nagy szakértelemmel rendelkeznek a BIM-tartalomkezelés és -osztályozás, előregyártási BIM, valamint a létesítménykezelési BIM és digitális eszközkezelés terén. A faszerkezetek (rétegragasztott panelek, SIP rendszerek és keményfa keretszerkezetek), fémszerkezetek (szellőztetett homlokzatok, függönyfalak és panelek), előregyártott beton, függesztők és támaszok, épületgépészeti nyílások, sprinklerrendszerek és BIM-adatkezelés területén kínálnak fejlett technológiákat.

A GROUPE MONNOYEUR

Az 1906-ban alapított családi vállalkozás, a GROUPE MONNOYEUR hatékony termelőeszközöket és anyagmozgató megoldásokat kínál ügyfeleinek a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO disztribúciós hálózatban. Emellett a GROUPE MONNOYEUR az ENERIA és ARKANCE részlegekkel az energiaellátási és digitalizációs kihívásokban is segíti ügyfeleit. A több mint 6460 alkalmazottat foglalkoztató csoport 17 országban van jelen, és 2020-ban 2 milliárd eurós forgalmat bonyolított.

Az ARKANCE

Az ARKANCE küldetése, hogy a szakértők európai hálózatával támogassa ügyfeleit a digitális átmenet során. A 4 divízió – az ARKANCE SYSTEMS, az ARKANCE OPTIMUM, az ALLTERRA és a SITECH – 650 munkatársa globális vezetők vállalatok, különösen az AUTODESK és a TRIMBLE olyan megoldásait forgalmazza és vezeti be, amelyek a kivitelezési és ipari projektek teljes életciklusát lefedik, az irodáktól az üzemeltetési területekig (építési helyszínekig és gyárakig).

Az ARKANCE SYSTEMS

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS a kivitelezési projektek életciklusának összes fázisát lefedő teljes szoftver- és alkalmazás-szakértelmet kínál. A folyamatosan a stratégiai fejlődésbe fektető ARKANCE SYSTEMS a felvásárlás után 470 munkavállalót foglalkoztat majd: több mint 250 alkalmazásmérnöke 70 000 felhasználót támogat majd a Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát, Luxemburgot, Lengyelországot, Finnországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot lefedő európai hálózatán. A szakértői a BIM, digitális ikrek, Ipar 4.0 és IoT összes területén az élvonalat képviselik. Az ARKANCE SYSTEMS az AUTODESK® PLATINA szintű forgalmazója és a TRIMBLE hivatalos értékesítési partnere az összes olyan területen, ahol a csoport jelen van.