Autodesk szoftver-előfizetési változások

FEDEZZE FEL, MILYEN LEHETŐSÉGEKET REJT, HA A SOROZATSZÁMOK HELYETT AZ EMBEREKRE ÖSSZPONTOSÍTÓ AUTODESK-CSOMAGOKRA TÉR ÁT!

2020. augusztus 7-én az Autodesk új, a sorozatszámok helyett a felhasználókra összpontosító előfizetési csomagokat (named license) indított annak érdekében, hogy számos előnyt biztosítson a vállalkozásoknak, legyenek azok bármekkora méretűek. A legtöbb SaaS-szolgáltatóhoz hasonlóan ezek a csomagok megnevezett felhasználók köré épülnek és bármely méretű vállalkozás számára széleskörű adminisztrációs, támogatási és jelentéskészítési képességeket biztosítanak.

A hálózatos (multi-user) hozzáférést biztosító előfizetések 2022. augusztus 7-én kivezetésre kerülnek, és a továbbiakban nem lesznek megújíthatók. Az Autodesk Platinum Partnereként ügyfeleinket az előfizetésük következő megújításkor olyan beszámítási ajánlatokkal segítjük az áttérésben, amelyek segítenek szinten tartani a költségeiket.

Milyen előnyökkel jár megnevezett felhasználónak lenni?

A megnevezett felhasználói modell (named license) olyan tanulási, együttműködési és támogatási megoldások alapjául szolgál, amelyek kedvezőbbek a felhasználóra nézve.

Amikor már mindenki megnevezett felhasználóvá vált, a vállalkozás képessé válik új előnyök kiaknázására:

  • lehetővé válik a licencelési költségek optimalizálása: azon Autodesk ügyfelek, akik korábban nem tudták, hogy melyik felhasználó melyik termékeket használja, mostantól a használati adatok és a felhasználókra vonatkozó információk alapján olyan beruházási döntéseket hozhatnak, amelyek kedvezőbbek a vállalatuk számára.
  • fokozhatja a termelékenységet: a hálózatos licenckezelésnél előfordul, hogy egy adott felhasználónak nem jut licenc, mert az összes licenc le van foglalva más felhasználók által. A felhasználóhoz rendelt licencek esetében (named license) minden felhasználó saját, dedikált hozzáféréssel rendelkezik majd a hozzárendelt termékekhez.
  • csökkentheti az informatikai költségeket és terheket: a hálózati kiszolgálók kezelése, a sorozatszámok nyilvántartása és nyomon követése helyett az összes licencet egy helyen, az Autodesk fiókban kezelheti és rendelheti hozzá a felhasználókhoz.

Az új, megnevezett felhasználókon alapuló csomagok a következő, sorozatszám-alapú csomagokat fogják kiváltani:

  • A hálózatos (multi-user) hozzáféréssel rendelkező előfizetéseket 2022. augusztus 7-én az Autodesk visszavonja, és azok a továbbiakban nem újíthatók meg.
  • 2020. február 29-től az Autodesk nem értékesít új 2 vagy 3 éves előfizetéseket hálózatos (multi-user) hozzáféréssel, illetve nem újítja meg azokat. 2020. augusztus 7-től az Autodesk nem értékesít új éves előfizetéseket hálózatos (multi-user) hozzáféréssel.

Gyakran ismétlődő kérdések

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk-szoftverek professzionális szintű felhasználását. Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. A program részleteiről érdeklődjön kollégáinknál!