Cikkünket folyamatosan frissítjük!

2020. március 25-én megjelent az AutoCAD 2021 verzió, amely a munkastílusához igazodó új szolgáltatásokat, illetve termelékenységnövelő automatizálási lehetőségeket biztosít. A specializált eszközkészleteket tartalmazó AutoCAD-előfizetés hét iparág-specifikus eszközkészlethez biztosít hozzáférést, amelyekkel automatizálhatók a feladatok, így értékes órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg Önnek. Az AutoCAD-előfizetés részét képező korszerű AutoCAD web- és mobilalkalmazásokkal a gyakorlatilag bármilyen eszközről hozzáférhet az AutoCAD-hez, és terepen vagy utazás közben is a legfrissebb fájlokkal tervezhet és rajzolhat.

Az AutoCAD 2021 szoftver számos szolgáltatást kínál: az új Rajznapló funkcióval betekintést nyerhet a rajzok korábbi verzióiba, ezáltal teljesen átalakulhat a munkafolyamata; a népszerű DWG-összehasonlítás funkciót mostantól a rajzához csatolt külső referenciák (xrefek) esetében is használhatja.

Az újdonságok közé tartozik a Google Drive-integráció. Az Autodesk-azonosítóval mostantól bárki megnyithatja a Google Drive-ban tárolt DWG-fájlokat közvetlenül az AutoCAD webalkalmazásban. Az AutoCAD-előfizetők továbbá szerkeszthetik és visszamenthetik ezeket a fájlokat a Google Drive-ba, így az ügyfelek bárhonnan dolgozhatnak a fájlokon. A DWG-fájlokat és az xrefeket természetesen az AutoCAD web- és mobilalkalmazásokkal is megtekintheti, szerkesztheti és mentheti az Autodesk felhőplatformjának használatával.

Az AutoCAD 2021 verzió újdonságairól bővebben ITT olvashat!

AutoCAD LT 2021 – könnyen használható rajzeszközök a pontosabb és jobb 2D-s tervekért. Az AutoCAD kistestvéreként emlegetett szoftver újdonságait bemutató cikkünket ITT olvashatja!


AutoCAD Plant 3D 2021 – folyamatterveit, síkbeli és 3D-s létesítményterveit egyszerűen és gyorsan felépítheti illetve menedzselheti immáron egy modern virtuális környezetben.

Beépített AutoCAD P&ID felületével, és csőspecifikáció központú tervezőeszközeivel rendkívül pontos, rendszerezett, és látványos dokumentációkat készíthet.

Az új verzió újdonsága a BIM 360 integráció, amelyről ITT olvashat!


AutoCAD Map 3D 2021 –  az AutoCAD Map 3D eszközkészletben az általános CAD funkciókon felül változatos GIS elemeket kínál: többek között GIS-topológia kezeléssel bővíti ki az AutoCAD szoftvert, így a CAD- és GIS-adatok szerkeszthetőek a tervezés és az adatkezelés céljára.

Az AutoCAD 2021 szoftver újdonságai, mint;

 • a Drawing History – rajzi változások nyomonkövetése,
 • a megújult Blokkok eszközpaletta,
 • vagy az XREF kiterjesztett használata, módosítások kiemelése, változáskezelésén felül.

Az új verzió újdonságairól bővebben ITT olvashat!


Autodesk Inventor 2021 – a felhasználói visszajelzések alapján a meglévő eszközkészletek fejlesztése és frissítése történt meg. Ezek az újdonságok a szoftver minden területét érintik a vázlatolástól kezdve, az alkatrész modellezésen át, az összeállítás- és rajzkészítésig bezárólag.

Ezek a fejlesztések elősegítik a tervezési munkafolyamatok felgyorsítását, az ismétlődő feladatok csökkentését, hogy még több időt fordíthasson arra, amit igazán szeret:  a tervezésre és az innovációra!

Az újdonságokról ITT olvashat!


Autodesk Vault 2021 – hatékonyabb tervadatkezelés, csoportmunka, megfizethető biztonság. A Vault 2021 szoftverben nagyobb fejlesztések a következő területeken történtek:

 • duplikátumok (egyforma jellegű) alkatrészek felismerése,
 • termelékenységnövelés CAD felhasználók számára,
 • nagyobb hatékonyság az adminisztrátorok számára.

Az újdonságokat összefoglaló, magyar felirattal ellátott videónkat ITT tekintheti meg, az újdonságokat bemutató cikkünk pedig ITT található!


Az Autodesk Civil 3D 2021 és az Autodesk InfraWork2021 újdonságaiban a nyomott csőhálózatok továbbfejlesztése mellett az együttműködési funkciók fejlődtek a legjobban a két szoftver között. Sorra vesszük, hogy milyen funkciókkal bővültek az új verziók.

Az újdonságokról ITT olvashat.


Revit 2021-rel arra törekedett az Autodesk, hogy mindegyik szakág számára jobb és funkcióiban fejlesztett szoftvert adjon ki. A fejlesztések három fő területre összpontosítottak:

 • termelékenység és könnyű használat,
 • együttműködés és adatcsere, valamint a
 • jobb megjelenítés.

A Revit 2021 újdonságairól ITT olvashat bővebben.


Megérkezett az Autodesk VRED 2021, az iparág meghatározó vizualizációs platformja. A következő főbb területeken történtek fejlesztések:

 • valós idejű vizualizáció felgyorsítása,
 • fejlettebb kapcsolattartási eszközök,
 • kibővített programozhatóság.

A VRED 2021 szoftver újdonságairól ITT olvashat bővebben.