A CAD Studio s.r.o., az Autodesk platina fokozatú partnere a márciusban zárult 2019–2020-as pénzügyi évben elért rekordösszegű gazdasági növekedésről számolt be.

Prága, 2020. április 16. – A CAD-, CAM-, PDM-, BIM- és GIS-megoldások legnagyobb közép-európai szakosodott szállítója, az Autodesk hivatalos partnere, a CAD Studio s.r.o. a szoftverlicenc-értékesítések rekordösszegű növekedéséről számolt be az elmúlt pénzügyi évre vonatkozóan.

A CAD Studio s.r.o. teljes bevétele az elmúlt pénzügyi évben elérte a 665 millió cseh koronát (kb. 8,68 Mrd Ft), ami 68%-os éves növekedést jelent. A forgalomnövekedés egy része a magyarországi VARINEX Zrt. CAD és GIS csapatával és a CIMCO-val bővült cseh CAD CAM Systems cég nemrégiben történt felvásárlásának köszönhető, azonban az organikus növekedés is (a felvásárlások nélkül) 41,5%-ra rúg, ami rekordértékű a cég történetében.

A legnagyobb, 75%-os növekedést az Autodesk mérnöki és CAM-szoftvereinek licencértékesítése érte el. Ugyanakkor az építészet és a BIM területén is jók az eredmények – ennek példája lehet az Autodesk BIM 360 CDE-felhőplatform összesen 400 licencének értékesítése a Cseh Köztársaságban egy jelentős szállítási vállalat, illetve egy nagy fejlesztővállalat részére.

Az Autodesk termékeinek valamennyi szakterülete, beleértve a média- és a szórakoztató ipart, a dokumentumkezelést és az LT-megoldásokat is, több mint harmadával növekedett az előző évhez képest. A CAD Studio s.r.o. saját szoftvereinek értékesítése éves szinten több, mint kétszeresére növekedett, különösen a Revit, a Civil 3D és a Fusion 360 esetében. Számos új, saját termék került piacra, köztük a bútoripari Furniture pro Fusion, felhőtermék-konfigurátorok, a twiGIS mint a GIS alkalmazás új verziója és különféle e-learning-szolgáltatások. Jelentős növekedés könyvelhető el továbbá a CAD eShop segítségével történő online licencértékesítés terén, amely tavaly kényelmi szolgáltatásként a megvásárolt licencek kezelésével is bővült.

A CAD Studio s.r.o. alkalmazottainak száma a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon 125 főre emelkedett, ezzel a cég az Autodesk legnagyobb partnerei közé lépett elő a világon.

„A sikeres pénzügyi év végén már éreztette hatását a COVID19-helyzet, amely mindannyiunkat folyamataink digitalizálásának gyorsítására ösztönöz, és rávilágít a felhőeszközök használatának fontosságára az együttműködés és az intelligens adatmegosztás terén. Gyorsítottuk az újabb online képzések létrehozását, és elindítottuk a webináriumok formájában történő oktatást, amely iránt élénk érdeklődés mutatkozik. Mindez cégünk és ügyfeleink munkáját is hatékonyabbá teheti, amire különösen nagy szükség lesz a normál működéshez történő visszatéréskor” – hangsúlyozza Jan Binter, a CAD Studio s.r.o. ügyvezető igazgatója.

####

A CAD Studio s.r.o.-ról

A CAD Studio s.r.o. mint a CAD-, CAM-, BIM-, PDM- és GIS-megoldások közép-európai szállítója 29 éves tapasztalattal rendelkezik. A vállalat portfóliója teljes mértékben lefedi a műszaki tervezés és gyártás, a kivitelezés és építészet, a geodézia és térképezés, a látványtervezés és animáció, valamint a létesítmény- és infrastruktúra-kezelés térinformatika rendszereinek szakmai területeit. A CAD Studio átfogó szolgáltatásokat is kínál ügyfeleinek, beleértve a megvalósítást, az egyedi fejlesztést és a szakértői műszaki támogatást.

Az Autodesk legmagasabb szintű tanúsítványaival rendelkező CAD Studio az AutoCont holding és az Aricoma Csoport tagjaként az Autodesk vezető partnere a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon. További információk:
www.cadstudio.czwww.cadforum.czwww.bimfo.czblog.cadstudio.czfacebook.com/CADstudio