Revit tipp: PDF-fájlok importálásának támogatása

A Revit támogatja a PDF-fájlok importálását. Ez a szolgáltatás nagyon hasonlóan működik a képek importálásához, még az általuk használt Képek kezelése párbeszédpanel is azonos. A PDF-fájlok importálása a BIM 360-ról történik, a Desktop Connectoron keresztül.

A PDF-fájlok importálása során kiválaszthat egy adott lapot (többoldalas PDF-fájlok esetén), és megadhatja a felbontást is. Figyelje meg, hogy a panel jobb alsó részén megjelenik az oldalméret is.

A 72 DPI és a 600 DPI felbontás közötti különbség nagyon is feltűnő, ahogy az alábbi példán is látható.

Az alábbi példán a PDF-fájl képe az eredeti nézet mellett látható a Revitben. Ezen a helyszínrajzi nézeten a PDF léptékezése helyes. Ahogy mindjárt látni fogja, a léptékezés manuálisan módosítható.

Ha kiválaszt egy PDF-fájlt, a Vízszintes és a Függőleges lépték módosítható. A PDF-fájlok megújult támogatásának egyik fontos eleme a Raszterek engedélyezése beállítás, amely a Tulajdonságok területen és a szalagon érhető el. Vektoralapú PDF-fájlok használata esetén lehetséges raszter segítségével kijelölni egy pontot vonalas rajzokon, amely segítséget nyújt a modellek létrehozása során.

Az alábbiakban két példát láthatunk a PDF formátumú vonalas rajzok felhasználására: a Fal eszköz használatakor raszter segítségével kijelölheti a PDF-fájlban található vonal végpontját és/vagy használhatja a Vonalak kijelölése beállítást.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!