Céginformáció

A Varinex-CADStudio Kft. elődje, a FABICAD Kft. 1991-ben alakult. A cég alapítói a nyolcvanas évek második felében AutoCAD-alapú fejlesztésekkel foglalkoztak, elsősorban a konstrukciós tervezés és a gépgyártás-technológia területén. Az Autodesk-kel kialakított kapcsolat a későbbiekben meghatározóvá vált a cég életében több tízezer szoftver licenc telepítésével.

A térinformatika rohamos fejlődését felismerve cégünk még a kilencvenes évek elején nyitott ebbe az irányba: az Autodesk és MapInfo alaptechnológiákra épülő, a szerteágazó adatbázisokat a térben láthatóvá tevő műszaki-, üzleti-, önkormányzati téradatkezelő rendszerek egyre több helyen támogatják az üzemeltetők és döntéshozók munkáját.

1996-ban kötöttünk szerződést a szimultán 5 tengelyes marás úttörőjével, az Openmind-dal a hyperMILL hazai képviseletére.

1998-ban vállalkozásunk meghonosította a gyors prototípusgyártási technológiát, amit ma 3D nyomtatásnak nevez a piac.

2001-ben nevet és társasági formát váltott a cég, a VARINEX Zrt. az ország vezető Autodesk partnerévé és a 3D nyomtatás úttörőjévé vált.

A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben. A globális digitalizáció és az Ipar 4.0 pillérei mentén támogatjuk sikeresen partnereinket saját üzleti és szakmai céljaik megvalósításában.

2020.  január 2-től a VARINEX Zrt. CAD- és GIS-szolgáltatásait a cseh CAD Studio S.r.o. 100%-os tulajdonában lévő új vállalat, a Varinex-CADStudio Kft. viszi tovább az Autodesk Platinum Partnereként, a hazai CAD-, CAM-, GIS- és BIM területekre fókuszálva, immár egy nemzetközi vállalat részeként.