A CAD STUDIO TULAJDONOSI KÖRE MEGVÁLTOZIK: AZ ARKANCE – A GROUPE MONNOYEUR LEÁNYVÁLLALATA – RÉSZEKÉNT MŰKÖDIK TOVÁBB

Prága és Saint-Denis, 2020. június 2. – A CAD Studio s.r.o., a mérnöki és építőipari CAD/CAM-megoldások vezetője és az AUTODESK legnagyobb közép-európai partnere az elismert európai ARKANCE csoport tagjává válik. A korábbi tulajdonos AUTOCONT úgy döntött, hogy a jövőben üzleti alaptevékenységére fókuszál.

A ma kötött üzletről Milan SAMEŠ, az ARICOMA Group (az AUTOCONT tulajdonosa) vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Tíz év után úgy döntöttünk, hogy eladjuk az egyik legsikeresebb vállalatunkat. A CAD Studio s.r.o. szakterületén kulcsfontosságú a konszolidáció fejlesztése és a piaci pozíció európai szintű erősítése. Az ARKANCE pontosan ezt kínálja, hiszen jelenleg a francia, belga, holland, finn és lengyel piacon is jelen van.”

Az ARICOMA Group, amely a Karel Komárek által alapított KKCG Group IT-tevékenységét fedi le, hosszú távon a vállalati informatika fő területeire kíván összpontosítani, többek között a digitális áttérésre, a felhőmegoldásokra, az egyedi szoftverfejlesztésre és a kiberbiztonságra.

„A CAD Studio s.r.o. nagyon vonzó célpont, amely a befektetők érdeklődését nem csak a kiváló eredményeivel keltette fel, hanem elsősorban egy magas szolgáltatáshányadú licencelési modell sikeres bevezetésével,” – folytatta Milan SAMEŠ.

A CAD Studio s.r.o. az Autodesk legnagyobb közép-európai partnereként körülbelül 120 szakembert foglalkoztat a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon. CAD/CAM/CAE, BIM, GIS/FM és PDM/PLM megoldásokat kínál a mérnöki, kivitelezési, építészeti, térképészeti, építőmérnöki, 3D látványtervezési, dokumentumkezelési és eszközkezelési projektekhez. Számos olyan szinergia látható, amelyek miatt ezek a specifikus IT-szolgáltatások több lehetőséget kínálnak egy nagyobb csoporton belül. „Helyes döntés volt az, hogy CAD Studio az ARKANCE részévé vált. Így tudásunkat, tapasztalatunkat és az általunk fejlesztett szoftvereszközöket közösen jobban használhatjuk fel, és hasonlóképpen a csoporton belüli társvállalatok eszközeihez mi is hozzáférhetünk, ajánlhatjuk azokat ügyfeleinknek,” – tette hozzá Jan BINTER, a CAD Studio s.r.o. igazgatója.

„Mióta a CAD Studio cégcsoportba tartozunk a tervezés és gyártás új területeit fedhetjük le, kihasználhatjuk a bevált CAD-, BIM- és GIS-bővítményeket és a széles műszaki hátteret, így jobb szolgáltatást nyújthatunk ügyfeleinknek. Az ARKANCE csoporthoz való csatlakozással ezek a lehetőségek tovább bővülnek, a csoport egyértelmű célja, hogy Európában az Autodesk első számú partnere legyen” – mondta Voloncs György, a Varinex-CADStudio Kft. ügyvezető igazgatója.

„A CAD Studio s.r.o. felvásárlásával vezető pozícióba kerülünk a cseh, szlovák és magyar piacokon, de még ennél is fontosabb, hogy egy nagyon tapasztalt, kiváló technikai tudással rendelkező csapathoz jutunk, amely segíti növekedésünket a teljes európai piacon. Mostantól csak rajtunk múlik, hogy a területek együttműködésének fejlesztésével a CAD Studio s.r.o. ügyfelei részesülhessenek az egyes speciális területek szakértői által kínált tudás előnyeiből. A CAD Studio s.r.o. vezetősége továbbra is közvetlenül működik együtt az ügyfelekkel, miközben már most a szolgáltatások erősítésén dolgozunk, és befektetünk a vállalat fejlődésébe,” – mondta Grégoire ARRANZ, az ARKANCE vezérigazgatója.

###

A CAD Studio s.r.o.

A CAD Studio s.r.o. 29 évnyi tapasztalattal rendelkezik a CAD-, CAM-, BIM-, PDM- és GIS-megoldások terén Közép-Európában. A vállalat portfóliója teljes mértékben lefedi a tervezés és gyártás, kivitelezés és építészet, geodézia és térképezés, látványtervezés és animáció, valamint a térinformatika, eszközkezelés és infrastruktúra-kezelés szakmai területeit. A CAD Studio s.r.o. átfogó szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, többek között implementációt, egyedi szoftverfejlesztést és szakértő műszaki támogatást. A CAD Studio s.r.o. az AUTODESK legfontosabb partnere a Cseh Köztársaságban, leányvállalataival együtt pedig Szlovákiában és Magyarországon is, az AUTODESK legmagasabb, platina szintű tanúsítványával rendelkezik.

A Varinex-CADStudio Kft.

A CAD Studio s.r.o. részeként a Varinex-CADStudio Kft. a VARINEX CAD és GIS üzletágának jogutódjaként 1990 óta működik Magyarországon a CAD-, PDM-, BIM- és GIS-megoldások szállítójaként. A Varinex-CADStudio Kft. számos CAD- és GIS-szolgáltatást is kínál, többek között implementációt, szoftverfejlesztést és CAD-képzéseket. A Varinex-CADStudio Kft. közel 30 éve az Autodesk meghatározó partnere Magyarországon.

Az ARICOMA GROUP

Ebbe a holdingba tartozik az AUTOCONT, a Cleverlance, a DataSpring, az AEC, a Cloud4com és az Internet Projekt.  A csoport kétezer embert foglalkoztat, és 2019-ben a teljes árbevétele meghaladta a 7,3 milliárd cseh koronát.

A KKCG INVESTMENT GROUP

A KKCG Group által vezetett jelentős vállalatok teljes főkönyvi értéke meghaladja a 6 milliárd eurót. A KKCG Group és tagvállalatai körülbelül 6000 embernek adnak munkát. A vállalatok Európában és az Egyesült Államokban folytatják üzleti tevékenységüket. A KKCG Group többek között a következő vállalatok részvényeit birtokolja: MND Group, SAZKA Group, ARICOMA Group és US Methanol.

A GROUPE MONNOYEUR

Az 1906-ban alapított családi vállalkozás, a GROUPE MONNOYEUR hatékony termelőeszközöket és anyagmozgató megoldásokat kínál ügyfeleinek a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO disztribúciós hálózatban. Emellett a GROUPE MONNOYEUR az ENERIA és ARKANCE részlegekkel az energiaellátási és digitalizációs kihívásokban is segíti ügyfeleit. A több mint 6200 alkalmazottat foglalkoztató csoport 15 országban van jelen, és 2019-ben több mint 2 milliárd eurós forgalmat bonyolított.  

Az ARKANCE

Az ARKANCE a szakértők európai hálózatán támogatja ügyfeleit a digitális transzformáció során. A négy divízió – az ARKANCE SYSTEMS, az ARKANCE OPTIMUM, az ALLTERRA és a SITECH – 450 munkatársa globális vállalatok, különösen az AUTODESK és a TRIMBLE olyan megoldásait forgalmazza és vezeti be az ügyfeleknél, amelyek a kivitelezési és ipari projektek teljes életciklusát lefedik, az irodáktól az építési területekig. 

Az ARKANCE SYSTEMS

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS a kivitelezési projektek életciklusának összes fázisát lefedő szoftver- és alkalmazásszakértelmet kínál. A folyamatosan a stratégiai fejlődésbe fektető részleg a felvásárlás után 360 munkavállalót foglalkoztat majd: több mint 145 alkalmazásmérnöke 56 000 felhasználót támogat majd a Franciaországot, Benelux államokat, Lengyelországot, Finnországot, és most a CAD Studióval bővülve három új országot lefedő európai hálózatán. A szakértői a BIM, digitális ikrek, Ipar 4.0 és IoT összes területén az élvonalat képviselik. Az ARKANCE SYSTEMS az AUTODESK® platina szintű forgalmazója és a TRIMBLE hivatalos értékesítési partnere az összes olyan területen, ahol a csoport jelen van.