Az Autodesk PLM a felhőalapú adat- és folyamatkezelést biztosít, egyszerűen konfigurálható, azonnali munkafolyamatok mozgásban tartják a projekteket, míg a többféle CAD-integráció révén a tervezőcsapatok az általuk ismert eszközökkel dolgozhatnak.

Az Autodesk PLM a felhőalapú adat- és folyamatkezelést biztosít, egyszerűen konfigurálható, azonnali munkafolyamatok mozgásban tartják a projekteket, míg a többféle CAD-integráció révén a tervezőcsapatok az általuk ismert eszközökkel dolgozhatnak. Ez biztosítja a gyors együttműködés előnyeit a partnerek, beszállítók és a belső szervezeti egységek között, függetlenül a fájltípustól. Használja ki az összekapcsolt emberek, folyamatok és adatok előnyeit az Autodesk PLM segítségével, és tegye hatékonyabbá munkáját.

Az Autodesk PLM teljeskörű adat és folyamatkezelési képességek átfogó készletét kínálja, mely segítségével költséghatékonyabbá, hibamentesebbé és követhetőbbé tehetők folyamatai. A valódi felhőalapú megoldással költséges frissítések nélkül automatikusan hozzáfér a legújabb funkciókhoz és fejlesztésekhez. Ez lényegesen alacsonyabb belépési és üzemeltetési költséget eredményez a hagyományos helyszíni vagy hosztolt megoldásokhoz képest. Intuitív böngésző alapú felhasználói felülettel rendelkezik. Egyszerű testreszabási lehetőségek a folyamatok konfigurálásához az egyedi igények kielégítésére.

Az Autodesk PLM a CAD rendszerbe integrált adatkezeléssel, a CAD-rendszertől függetlenül megszűnteti az együttműködési akadályokat. A leggyakoribb CAD rendszerekhez rendelkezik beépülő bővítménnyel, megkönnyítve az esetlegesen többféle tervezőrendszerből származó CAD adatok kezelését is. A nyílt API egyszerű integrációt tesz lehetővé az ERP-vel, a CRM-mel és más kritikus üzleti tevékenységekkel. Például létrehozhat egy közös anyagjegyzéket, amelyet több forrásból gyűjtenek össze PDM/PLM-ben, és továbbíthatják a következő rendszernek – jellemzően ERP-nek.

A zökkenőmentes integráció elengedhetetlen. Az Autodesk PLM-et az alapoktól kezdve modern gondolkodásmóddal és API-kkal építették fel – az adatok és dokumentumok könnyen integrálhatók más eszközökkel és alkalmazásokkal a vállalat egészében. Az Autodesk teljes API-jainak köszönhetően egyszerűen építhet fel gyors, megbízható és könnyen karbantartható integrációkat a PDM, ERP, CRM és más rendszerekkel. Felhőben és a helyszínen egyaránt.

Néhány rész a rendszer moduljaiból:

A Design Collaboration & Review részével, külön CAD licence nélkül van lehetőségünk tervezési adatok felülvizsgálatát és véleményezését elvégezni. A beépített megjegyzéskezelő egyszerűen alkalmazható a változások rögzítéséhez, így biztosítva könnyebb hozzáférhetőséget a belső és külső résztvevők számára. Az integrált munkafolyamatok, illetve értesítések és figyelmeztetések alkalmazásával gyorsabb és jobb döntések hozhatóak.

A Data Management részével a projekthez tartozó összes fájltípust egy szervezett rendszerben tárolhatja és kezelheti, beleértve a dokumentumokat, táblázatokat, képeket, PDF-eket, mérnöki adatokat és a kapcsolódó metaadatokat is. Az elterjedtebb CAD rendszerekbe történő integrációnak köszönhetően egyszerűen használható a verziókezelés, revíziókezelés vagy a változáskezelés. Fejlett jogosultság és hozzáférésvezérlés alkalmazásával mindenki csak akkor fér az adatokhoz, amikor arra szüksége van.

A BOM Management részével a strukturált darabjegyzékek központi kezelése és megosztása biztosítja, hogy a termék életciklusának bármely szakaszában az érdekeltek a legfrissebb, legpontosabb információkkal dolgozzanak. A testreszabható többszintű BOM használatával csökkenthető a hibás vagy selejt gyártás. A BOM változásainak követése, összehasonlítása akár a módosítások könnyebb feldolgozását, akár a tervek újra hasznosítását is lehetővé teszik.

Az Autodesk PLM, minden vállalkozás megfelelő partnere lehet a teljes tervezéstől a gyártásig lefedő folyamatban. Együtt fejlődik, bővül a vállalkozásával. Elkezdheti kicsiben, és szükség szerint könnyedén bővítheti, igényei szerint.

Radnai László