Civil 3D tipp: Civil 3D nyomterv csokornyakkendő javítása

A Civil 3D nyomvonalának tervezése során kialakulhatnak kis ívek vagy töréspontok. Amennyiben a nyomterv építése során nagy terjedelmű vagy összetett minta-keresztszelvényt futtatunk végig a nyomvonal mentén, kialakulhatnak visszametsződések vagy önmetsződések a létrehozott nyomterv modellben. Ezeket a jelenségeket hívja a Civil 3D csokornyakkendőnek.

Csokornyakkendő kialakulása töréspont esetén

A Civil 3D 2018 és frissebb verzióiban erre már van megoldás. A nyomtervet kiválasztva a szalag dinamikusan megváltozik. Itt a Nyomterveszközök között található meg a Nyomterv-csokornyakkendő törlése. A parancs segítségével a nyomterven ki lehet jelölni a nyomvonalon azt a szakaszt, ahol ezt a hibát tapasztaljuk és ki tudjuk javítani a csokornyakkendő kijelölésével.

Parancsok helye a szalagmenüben
Javított csokornyakkendő

Így néz ki a javított csokornyakkendő. Ha valamiért vissza szeretnénk vonni ezt a javítást akkor a szalagon található Nyomterv-csokornyakkendő visszaállítása paranccsal állíthatjuk vissza a kívánt részeken az eredeti állapotot.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!