SAJTÓKÖZLEMÉNYA PROTA ALTAR FELVÁSÁRLÁSA
ARKANCE – A MONNOYEUR CSOPORT LEÁNYVÁLLALATA

Saint-Denis – Ankara, 2021. december 10., 2021. december 8-án az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta a Prota Altar-t, amely a törökországi építőipar és feldolgozóipar digitalizálásának egyik fő szereplője. Ezzel kiegészíti megoldás-portfólióját, és megerősíti vezető pozícióját a CAD és BIM technológiák elosztásában Európa és Törökország területén.

Ez az akvizíció hidat nyit Európa és Törökország között, hogy támogassa a Groupe Monnoyeur ügyfeleit – építőipari- és földmunkavállalkozókat, tervezőirodákat, infrastruktúra-tulajdonosokat, gyártó vállalatokat, valamint bányák és kőfejtők üzemeltetőit – digitalizációs útjuk során.

“Az ARKANCE mindössze néhány év alatt az AUTODESK európai viszonteladói hálózat egyik meghatározó szereplőjévé vált, és mára Európa számos országában vezető pozíciót foglal el. Rendkívül elégedettek vagyunk ennek a tevékenységnek a csoportunkon belüli fejlődésével, és ezzel az egyedülálló értékajánlattal, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hagyományos ügyfeleink számára az építőiparban, de szélesebb körben a feldolgozóipar szereplői számára is kínáljunk ” – mondta Philippe MONNOYEUR, a GROUPE MONNOYEUR vezérigazgatója. 

A CATERPILLAR európai márkakereskedési tevékenysége révén történelmileg az építőiparhoz kapcsolódva a GROUPE MONNOYEUR már nagyon korán felismerte a digitalizációnak az ügyfeleire hosszú távon gyakorolt jelentős hatását.

A Prota Altar megvásárlásával az ARKANCE az AUTODESK egyik legnagyobb értéknövelt viszonteladójába fektet be a közel-keleti és kelet-európai régiókban.

“Örömmel üdvözöljük a Prota Altar-t az Arkance csoportban. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezzel az akvizícióval vezető pozíciót szerezhetünk Törökországban. Ami egyben egy szenvedélyes szakértői csapattal is erősíti csoportunkat, így még erősebb ajánlatot tudunk nyújtani európai és törökországi ügyfeleinknek.”–nyilatkozta Gregoire ARRANZ, az ARKANCE vezérigazgatója.

“Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ARKANCE, amely a Monnoyeur Csoport leányvállalata, egy nagyon sikeres Autodesk partner, és hiszünk abban, hogy tökéletesen illeszkedünk egymáshoz, és együtt a legmagasabb színvonalú támogatást és hozzáadott értéket nyújtjuk ügyfeleinknek. A csoporthoz való csatlakozással egy új és versenyképesebb korszak kezdődik a Prota Altar család számára.” – mondja Jozef Kubin, a Prota Altar vezérigazgatója.

###

A PROTA ALTAR-ról

A Prota Altar 1991-es megalakulása óta nyújt értékesítési, képzési, műszaki támogatást és tanácsadási szolgáltatásokat a tervezési, építőipari, infrastrukturális, építészeti és gyártási szektorban. Az AEC, CAD, CAM, CAE és BIM területén világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtó Prota Altar az Autodesk egyik legnagyobb, Platinum minősítésű partnere az EMEA (Európa – Közel-Kelet – Afrika) régióban.

A Prota Altar azt az elvet követi, hogy ügyfelei számára a legmagasabb hozzáadott értéket nyújtja; minőségi tanácsadási- és képzési szolgáltatásokat nyújt, minden üzleti folyamatában megvalósítja a digitális átalakulást, folyamatosan megújítja magát, és mindezeket a szakmai etika betartása mellett végzi.

A Prota Altar küldetése, hogy a legújabb, hatékony, megbízható és fenntartható technológiai megoldásokat nyújtsa az érintett szektorok szakembereinek, és szolgáltatásait folyamatosan gazdagítja az átláthatóság és a minőség feláldozása nélkül.

A Prota Altar által kínált szolgáltatások nem korlátozódnak az egyes szoftverekre, hanem olyan átfogó megoldásokat is tartalmaznak, amelyek az alkalmazások és csapatok kiváló együttműködését javasolják multidiszciplináris és összetett munkafolyamatokban, mint például hidak, gátak, gyártóüzemek és gyárak tervezése.

A Prota Altar menedzsment politikájának célja, hogy erősítse alkalmazottai tudásszintjét és készségeit egy barátságos, megbízható és felelősségteljes csapatmunka-környezetben, amelynek középpontjában az ügyfelek elégedettségére és sikere áll.

###

A GROUPE MONNOYEUR-ről

Az 1906-ban alapított családi vállalkozás, a GROUPE MONNOYEUR hatékony termelőeszközöket és anyagmozgató megoldásokat kínál ügyfeleinek a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO disztribúciós hálózatban. Emellett a GROUPE MONNOYEUR az ENERIA és ARKANCE részlegekkel az energiaellátási és digitalizációs kihívásokban is segíti ügyfeleit. A több mint 6460 alkalmazottat foglalkoztató csoport 17 országban van jelen, és 2020-ban 2 milliárd eurós forgalmat bonyolított.

###

Az ARKANCE-ról

Az ARKANCE küldetése, hogy a szakértők európai hálózatával támogassa ügyfeleit a digitális átmenet során. A 4 divízió – az ARKANCE SYSTEMS, az ARKANCE OPTIMUM, az ALLTERRA és a SITECH – 650 munkatársa globális vezetők vállalatok, különösen az AUTODESK és a TRIMBLE olyan megoldásait forgalmazza és vezeti be, amelyek a kivitelezési és ipari projektek teljes életciklusát lefedik, az irodáktól az üzemeltetési területekig (építési helyszínekig és gyárakig).

###

Arkance Systems-ről

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS a kivitelezési projektek életciklusának összes fázisát lefedő teljes szoftver- és alkalmazás-szakértelmet kínál. A folyamatosan a stratégiai fejlődésbe fektető ARKANCE SYSTEMS a felvásárlás után 550 munkavállalót foglalkoztat majd: több mint 250 alkalmazásmérnöke 100 000 felhasználót támogat Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát, Luxemburgot, Lengyelországot, Litvániát, Finnországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot lefedő európai hálózatán. A szakértői a BIM, digitális ikrek, Ipar 4.0 és IoT összes területén az élvonalat képviselik. Az ARKANCE SYSTEMS az AUTODESK® PLATINUM minősítésű forgalmazója és a TRIMBLE hivatalos értékesítési partnere az összes olyan területen, ahol a csoport jelen van.

Kapcsolatfelvétel és további információ:

Ellis VAN BUN: +31 (0)6 27 83 62 46 / ellis.vanbun@arkance-systems.com
Özge Vurucu: +90 312 490 53 50 /  ozge.vurucu@arkance-systems.com