Autodesk Vault 2025 újdonságok 

A Vault 2025-ös termékcsaládjában megjelent újdonságok, egyaránt tartalmaznak hatékonyságnövelő fejlesztéseket, új modulokat és apróbb kényelmi funkciókat. Mindezek segítenek a napi munka egyszerűbbé és követhetőbbé tételében. 

E-mail notification on lifecycle transition 

Tervezés közbeni kommunikáció javítása és a pontos és gyors döntések meghozása érdekében lehetőségünk van automatizált e-mail értesítést beállítani az életciklus állapot változásához rendelve.  Amikor a tervek a következő szakaszba lépnek, az érintett csapattagok automatikusan e-mailben értesítést kapnak a munka elvégzéséről. Ez biztosítja, hogy a csapattagok azonnal értesüljenek, amikor az új adatok készen állnak a figyelmükre, így nincs szükség közvetlen kommunikációra. 

  • Állítson be e-mail-értesítéseket a Vaulton belül, hogy figyelmeztesse a kiválasztott tagokat egy adott életciklus-állapot-átmenet esetén egy előre meghatározott e-mail sablon használatával. 
  • Hozzon létre egyéni e-mail sablonokat, beleértve a tárgysort és a törzset, egy központi helyen, amely minden felhasználó számára elérhető. 
  • Életciklus váltás esetén a rendszer automatikus értesítéseket indít és küld el. 

Administration Enhancements 

Erős jelszószabályzat érvényesítése a fokozott biztonság érdekében. Rendszergazdaként immár kényszerítheti a jelszóházirendet, hogy megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést, és megvédje magát az esetleges biztonsági rések ellen. Az adminisztrátorok arra kényszeríthetik a felhasználókat, hogy olyan jelszavakat hozzanak létre, amelyek megfelelnek bizonyos feltételeknek, például minimális hosszúságnak, kis- és nagybetűk kombinációjának, számoknak és speciális karaktereknek. Ha a rendszergazda jelszóházirendet kényszerít ki, és a jelenlegi jelszó nem felel meg a beállított követelményeknek, a rendszer felszólítja a végfelhasználókat, hogy állítsák vissza jelszavukat a következő bejelentkezéskor. A Thin Client felhasználóknak be kell jelentkezniük a Thick Client szolgáltatáson keresztül, vagy kapcsolatba kell lépniük a rendszergazdákkal a jelszó megváltoztatásához. 

Purge updates 

Lehetőség van mostantól nemcsak fájlok, hanem komplett mappák tisztítására (purge) is, melyet bárki megtehet, ha rendelkezik „administrator” vagy „project administrator” jogosultsággal. 

Ezen kívül a tisztítás (purge) beállítható Életciklus váltáshoz is, mint lefuttatandó feladat. Az ADMS konzolon a szerveren a teljes vault tárat érintő tisztítás (purge) továbbra is megmarad. 

General Enhancements 

A Gyorskereső sávban vagy a Keresés párbeszédpanelen megadott keresési feltételek elmenthetők és bármely mappában felhasználhatók. 

Ha az alapkeresésre (rácsra) alkalmazott feltételek nem egyeznek a munkaterületek vagy a mappaparaméterekkel, a keresés az aktuális mappában történik. Ha az opció be van jelölve, akkor az almappákban is keresni fog. 

A keresési feltételek alapértelmezés szerint mentésre kerülnek, amikor a felhasználó ment egy speciális keresési (tulajdonsági feltétel) keresést, és ez megjelenik a “Feltételek alkalmazása” listában. 

Vault Basic Copy Design 

A Vault Basic Copy Design funkciója helyett a Vault Professional Copy Design funkciója lép. A Copy Design az Autodesk Vault egyik leghatékonyabb funkciója. A mérnökök a meglévő terveket újra felhasználják, hogy megtakarítsák a tervezési időt, vagy egy meglévő tervet másolnak és frissítenek a tervezési idő csökkentése érdekében. A lecsökkentett modellezési idő mellett a tervezési újrafelhasználás hatással van a költség- és időmegtakarításra a későbbi tervezés, gyártás és beszerzés során. 

Az új Copy Design nagyobb rugalmasságot és szabályozást biztosít a tervek másolásának módjában. 

A Copy Design mostantól egy „keret” nélküli, lebegő párbeszédablak eszköztárral. Mostantól nyitva maradhat, amíg a Vault Client-et más parancsokhoz használja, valamint másolandó fájlokat adhat hozzá. 

Testreszabhatja a Tervezés másolása alkalmazás elrendezését oszlopmezők hozzáadásával és eltávolításával, szabályozhatja, hogy megjelenjenek-e a rácsvonalak és a sávok, engedélyezze az automatikus oszlopméretezést, kiválaszthatja, hogy mely navigációs panelek jelenjenek meg, és mely navigációs gombok jelenjenek meg. 

A Művelet oszlop a fájlhoz rendelt aktuális műveletet jeleníti meg, így egy pillantással megtudhatja, hogyan kell kezelni a fájlt. A műveletek közé tartozik a Másolás, Másolás ide, Újrahasználat, Csere, Kizárás és Automatikus. 

A navigációs panelek segítenek a felhasználóknak azonosítani a másolt tervekkel kapcsolatos fontos információkat, és bizonyos műveleteket egyszerre több fájlra alkalmazni. A felhasználók fájlállapot szerint szűrhetnek, megtekinthetik a másolt fájlok forrását és célhelyét, és felfedezhetik a másolt terv mappaszerkezetét. 

A rendszergazdák olyan szabálykészleteket határozhatnak meg, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén meghatározzák a másolt fájlok tulajdonságértékeit. 

A Számozási séma panelen megtekintheti a régi fájlnevet, az új nevet, az esetleges előtagokat, az alapnevet és az esetleges utójavításokat. A rendszergazdák egyedi számozási sémákat adhatnak hozzá a másolástervezési műveletekhez, ha új számozási sémát hoznak létre a Vault Clientben. A felhasználók különböző számozási sémák közül választhatnak, hogy minden másolt fájl megfeleljen a tervezési környezetüknek megfelelő elnevezési konvenciónak. 

Thin Client Enhancements 

Web böngészőből történő elérés esetén, rendszergazdaként még több testreszabási lehetőség van a „kliens” oldal egységesítésére. 

  • Fájl, Item, ECO elrejtése/megjelenítése 
  • Állítsa be az alapértelmezett kezőoldalt. 
  • Töltse fel egyéni logóját az alapértelmezett Autodesk Thin Client logó helyett. 

További kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó