Specifications | Specifikációk eszköz

A projekt felhasználóinak elérhetővé válik a legfrissebb specifikációs eszköz. PDF állományokat tölthetünk fel, amit klasszifikációhoz kell kapcsolni. Megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók hozzáadhatnak, publikálhatnak ilyen specifikációhoz szükséges műszaki dokumentumokat. (Docs és Build előfizetéssel is elérhető!)

Files | Függőben lévő fájlfeltöltések (nevezéktan hiba miatt)

Azok a felhasználók, akik olyan fájlokat töltenek fel, amik nem felelnek meg az elnevezési követelményeknek (Nevezéktan) . Engedélyezést követően hozzáférhetnek a függőben lévő fájlokhoz, hogy javítani tudják a fájlok nevét.

Files | Keresési szűrők fejlesztése

Projekt fájlok és mappák szűrési és keresési funkciója kiegészült az „Updated by” tulajdonsággal.

Reviews | Jóváhagyási eszköz fejlesztései

A projekt adminisztrátorok engedélyezhetik a kezdeményezőknek (Initiators), hogy a véleményezés létrehozásakor, illetve a folyamat közben szerkeszthessék a csatolt dokumentumokat.

Értesítések beállításainak fejlesztése

A Reviews és Transmittals funkció értesítéseinél további beállítások állnak rendelkezésre, hogy a résztvevők email formájában kapjanak információt az előrehaladásról, megemlítésekről és észrevételekről.

Model Viewer | Model nézegető (Béta)

A felhasználók egy megújult 3D modell nézegető felületet kapnak az Autodesk Construction Cloud mobil alkalmazásában. (Build előfizetéssel is!)

Projekt menedzsment (Autodesk Build) fejlesztések

Correspondence | Rendszeren belüli hivatkozások

Mostantól a felhasználók referenciákat tudnak hozzácsatolni a levelezések létrehozásakor.

Schedule | Részmunka eszköz

Az Autodesk Build a „Schedule” eszközön belül részmunkafolyamatokat tudnak definiálni. A feladatokat az egyes résztevevő cégekre vonatkozóan vagy egyéb csoportosításban tudják ütemezni.

Submittals | „Watchers” a sablon véleményezésnél

A projektadminisztrátorok és a benyújtó menedzserek beállíthatják az alapértelmezett „Watchers” személyeket amikor létrehozunk egy benyújtási sablont véleményezésre.

Submittals | PDF nézegető fejlesztések

A benyújtási mellékletek megjegyzései és szerkesztése most még egyszerűbbé vált az új PDF megjelenítő fejlesztésekkel. A felhasználóknak egy új „Callout” megjegyzést illeszthetnek be, és a gyorsbillentyűk segítségével másolhatják/kivághatják/beilleszthetik, megkettőzhetik a megjegyzéseket, valamint visszavonhatják és újrakezdhetik a megjegyzéseket. A dokumentumszerkesztőben a felhasználó átrendezheti a PDF oldalainak sorrendjét.

Field Management

Forms | Elutasító jogosultságok korlátozása

Az űrlapok készítői és a sablonkezelők lesznek azok a tagok, akik elutasíthatják a folyamatban lévő közösen szerkesztett űrlapokat.

Handover/Assets

Assets | Összetett részobjektum importálása modellekből

A felhasználók kiválaszthatják, hogy a részobjektumokat egy modellből egyetlen eszközként importálják. Ez megengedi a csapatok számára, hogy az összetett főobjektumot pl. teljes ablakot egyetlen eszközként, akár részobjektumokat, pl. az ablakszegélyeket és a nyílászárókat különálló eszközként importálják és kövessék nyomon.

Assets | Model eszközök a 2D nézeteken

Az Autodesk Build felhasználói a modellből importált eszközöket a modellfájl 2D és 3D nézetein gyorshivatkozásként tekinthetik meg. Biztosítva minden eszközinformáció összekapcsolását a modellek és rajznézetek között.

Projekt előkészítés, mennyiség kigyűjtések (Takeoff) fejlesztések

Klasszifikációs típus szűrő alkalmazása a nézetben

Mostantól a mennyiség kigyűjtés klasszifikáció típus szűrés során használható az „Apply in the viewer”-t kiválasztva. A beállítás szinkronizál miközben a tervlapok között vált.

Alapértelmezett helyek 3D modellekhez

Mostantól beállíthatja az alapértelmezett helyét a mennyiség kigyűjtésnek a 3D modelleken. Minden egyes új legyűjtés, ami ugyan azon a modellen kerül létrehozásra automatikusan az alapértelmezett helyhez hozzárendel. Megjegyzés: Az alapértelmezett hely törlődik amikor a csomagok, modellek között vált vagy ha az oldalt frissíti.

Kigyűjtési típusok importálása a projekt sablonba

Az új funkcióval importálhatja kigyűjtési típusait a projektekből a projekt sablonba.

Adminisztráció (Account Admin, Projekt Admin) fejlesztések

Account Admin | Speciális hozzáadási fejlesztések

Az Account Adminok egyszerre több felhasználót is meghívhatnak, növelve a munkafolyamat gyorsaságát.

Standardization

Bridge | Értesítés hozzáadása

A Projekt Admin felületen hozzáadták a Bridge funkció értesítés gyakoriságának beállítását a felhasználók részére.

Bridge | Riportok megosztása

A felhasználók elmenthetik a riportjaikat a „File” mappáiba, amit megoszthatnak a Bridge eszközön keresztül.

Áttekintők, riportok (Insights) fejlesztései

Dashboard | Kiegészített partner kártyák

Új cégek csempéi lettek elérhetők a Dashboard felületén, ezek a cégek: Trusstor, Constructable.ai, vGIS.io, Bluerithm, Civils.ai.

További kérdés esetén keresse szakértő kollégáinkat!

Kapcsolattartó:

Nikula Márió László
BIM tanácsadó