Az Autodesk InfraWorks 2025 az Autodesk InfraWorks legfrissebb verziója. Az alábbiakban áttekintjük a kiadásban található legfontosabb fejlesztéseket.

Parametrikus kapuk alagutakhoz

Az alagutak kezdő- és végpontjaihoz mostantól parametrikus kapuk (portálok) adhatók hozzá. Hozzáadhatunk telepített vagy egyéni parametrikus kapukat (kör vagy téglalap alakú) az alagutakhoz. A parametrikus kapuk jobban alkalmazkodnak a projekt terepéhez és a csatlakozó geometriához. A kézi módosítások szükség szerint eltolásokat biztosítanak az alagúthoz.

Gyűrűelemek csatlakozásainak beállítása fúrt alagutak esetén

Fúrt alagutak esetében alagútrégiókat jelölhetünk ki, hogy az egymást követő gyűrűkben ne legyenek egymás mellé eső elemcsatlakozások, a szerkezeti gyenge pontok elkerülése érdekében.

Revit Family fúrt alagutak gyűrűelemei

Mostantól rendelkezésre áll egy parametrikus gyűrűs Revit Family a fúrt alagutakhoz. A Revit Family fúrt alagútgyűrű jelenleg az InfraWorks alagutak tartalomválasztójából érhető el.

Építőipari szerkezetek munkafolyamat-fejlesztések

Mostantól egyszerre elrejthetjük az összes terepszint réteget, hogy jobban megjeleníthessük és szerkeszthessük a föld alatt látható alagutakat. Hídelemzés egyedi gerendákhoz kapcsolódó elemekhez: mostantól meghatározhatjuk az gerendák és kapcsolódó elemek helyét az egyéni statikai elemzések lefuttatásához.

Javított együttműködési munkafolyamatok az Autodesk Construction Cloud platformjával

Az Autodesk Docs-ban tárolt parametrikus komponensek frissítése több felhasználó számára. A frissítés ellenőrzése parancs minden további szükséges lépés vagy újbóli összekapcsolás nélkül akkor is hozzáférhet egy felhőkomponenshez, ha azt egy másik felhasználó adta hozzá a modellhez.

Hídtervezési és statikai frissítések

Mostantól több gerenda is hozzáadható egy Autodesk Structural Bridge Design projekthez. Egy Structural Bridge Design projekt mostantól a következő szerkezeti modelleket tartalmazhatja:

  • egyetlen finomított elemzési modell,
  • egy vagy több vonalgerenda-modell.

További kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolattartó:

Egyed András
BIM tanácsadó